Greșeala multora la sală

Sportul fără încălzire e ca sexul fără preludiu. Zic așa ca să îți agăț atenția și să citești în continuare, clar, dar e și un mare adevăr. Văd la sală multă lume care vine și se pune direct să tragă de fiare, fără încălzire, iar apoi fuga la vestiar, fără stretching. Whaaat?!

Fără încălzire, stretching și o respirație corectă, ora ta de sport nu îți va aduce rezultatele pe care le aștepți, cel puțin nu atât de repede și de bine cât ar putea să o facă. Dacă articulațiile, tendoanele și mușchii tăi ar putea vorbi, sigur ți-ar spune că e un stres pentru ele să le pui să tragă la sală fără încălzire. De-aici apar și multe accidentări, poate nu grave, dar neplăcute, oricum.

Cât despre finalul antrenamentului, ar fi musai să aibă niște întinderi – exerciții de stretching, cum li se mai zice, pentru ca fibra musculară să se alungească frumos și să căpătăm o definire frumoasă, sculptată. Nu mai zic că avem nevoie să ne… deturăm, ca motorul mașinii, după ce ne-am turat la maxim.

Așa că, dacă nu ești prea mulțumit/ă de rezultatele tale, mai plusează cu niște încălzire și stretching și o să ai alte progrese. Trust me.

Lasă un comentariu