Secretul femeilor fericite

5 Beneficii ascunse ale mișcării

Se spune că fericirea stă în lucrurile simple. Mai ții minte bucuria fetiței care facea primii pași, cum ai râs știrb când te-ai ținut prima dată pe piciorușe? Eheei, acolo trebuie să ne întoarcem, la acea simplitate. Știi câtă fericire îți poate aduce mișcarea? Și nu doar bucurie, ci și forță de zeiță, magnetism de femeie fatală și strălucirea aia în ochi care îi fascinează pe bărbați. N-o să te întreb dacă faci sport. Nici nu trebuie să faci, nimic nu trebuie pe lumea asta. Contează doar ce vrei, nu ce trebuie. Fie că dansezi în oglindă, te plimbi prin parc sau transpiri la sală, te vei simți garantat mai fericită doar fiindcă te miști. Până la starea ta de fericire nu e decât un pas – acel prim pas pe care doar tu poți să îl faci. Uite câte beneficii poate să-ți aducă mișcarea:

1. Endorfine până la cer

Am testat pe pielea mea că, de câte ori fac mișcare, îmi înflorește zâmbetul până la urechi și îmi explodează energia. Mișcarea ne face corpul să producă endorfine, supranumite moleculele fericirii sau chiar drogurile fericirii. Legale. Știi cu cât cresc șansele să te vindeci de o depresie majoră, dacă faci exerciții fizice? Cu 22%E wow. Un studiu medical din 2013 a ajuns la concluzia că mișcarea este la fel de eficientă ca antidepresivele, fie că ai depresie, anxietate sau o stare proastă. Nu te teme că trebuie să rupi sala în două, nicidecum! 30 de minute de mișcare de 2-3-4 ori pe săptămână îți sunt de ajuns să te simți super-fain.

2. Capeți mai multă încredere în tine

Îți vei iubi mai mult corpul, imediat ce îl pui în mișcare. Cu fiecare zi, te vei privi cu mai mult drag în oglindă. Nu vorbim de slăbit și nici de facut mușchi de Xena, ci de tonus. Mișcarea îți va defini atât de frumos trupul, încât hainele vor sta altfel pe tine. Vei avea o postură de regină, pielea ta capătă altă strălucire, până și privirea ta are alt magnetism când schimbi lenevitul pe canapea cu jumătate de oră de mișcare.

3. Ești mai sănătoasă

Sistemul tău imunitar e ca o armată care te apără de boli. Ei bine, toate studiile arată că ”soldățeii” tăi imunitari se mobilizează și luptă exemplar dacă faci exerciții fizice regulat. Până și răcelile sâcâitoare vor sta la distanță de tine. Un corp întărit prin sport este mult mai ferit de riscul afecțiunilor inimii și de riscul de diabet sau al altor afecțiuni mai serioase.

4. Nu mai ești stresată

”Nu te mai stresa, fată” – auzi mereu. Ușor de zis, dar problema e că, de fiecare dată când îți propui să nu te mai stresezi, parcă mai abitir o faci, nu-i așa? Parcă dau năvală peste tine grijile, nemulțumirile si blocajele și ți-e tot mai greu să se concentrezi la ce ai de făcut. Clar cortizolul tău (hormon de stres) e pe culmi și ar fi mană cerească să te miști un pic, ca să-i scazi rapid nivelul. O chestie amuzantă e că pisicile știu tehnica asta mai bine decât noi. Când simt că le-a crescut nivelul de cortizol, încep să alerge de nebune prin casă și țâșnesc ca rachetele peste tot până se reglează, iar apoi – relaxare maximă și somn de voie.

5. Dormi mai bine

O femeie care nu doarme bine își grăbește îmbătrânirea. Nimic nu ne reface ca somnul și niciun spa din lume nu îți întinde pielea mai bine decât dacă dormi zdravăn vreo 7-8 ore. Sunt n studii care ne spun, într-un glas, același și același lucru: sportul vă reglează somnul. Un creier odihnit este mai performant a doua zi, mai rezistent la stres și scade fantastic și riscul de a face Alzheimer, spre exemplu.

Lasă un comentariu